Voluntariat en Espurna

Voluntariat en Espurna

Espurna va ser un dels primers voluntariats que he fet mai. Va ser la curiositat de compartir un estiu diferent la que em va impulsar a apuntar-me a la primera aventura. Anava amb ànims d’ajudar en tot el possible en aquella descabellada setmana d’activitats, jocs i excursions. Tot i no haver participat mai en cap voluntariat similar, i tenint en compte que tots els principis són complicats, Espurna es va obrir de braços davant de mi des del primer moment. 

És una fundació que compta amb xicotetes peces que formen una gran màquina funcional les 24 hores del dia i com a voluntària, em vaig sentir una peça d’un conjunt d’engranatges enormes on el motor són les ganes de passar-ho bé i compartir experiències. 

Compartir és la paraula que ha regit tots els campaments en els que he participat. Perquè tot i que la idea és involucrar-te ajudant, la realitat és que l’ajuda és mútua. Tant amb l’equip de coordinació, oferint en tot moment una ajuda activa permetent-nos aprendre contínuament, com de companys voluntaris, de la mateixa manera que amb els usuaris participants. Es comparteixen anècdotes, moments eufòrics i també de tendres. Es comparteix la gana d’estar junts i gaudir de tres, cinc o deu dies de campament, dies plens de moviment recollint moments d’intensitat gegant, però és la intensitat més plena que he viscut. 

Espurna és una font de la que nodrir-se de diversitat, coneixement i experiència. Un viatge que comença sent individual, però acaba formant-se per un trosset de tots els participants; monitors, usuaris i amics. 

Sandra Arlandis | Voluntaria de la Fundació EspurnaIr al contenido